BrightSelection

Werving en selectie is bij veel bedrijven een standaard proces. De vacature gaat naar kandidaten, een selectie van mogelijke matches wordt bij de opdrachtgever neergelegd, één kandidaat krijgt de baan en de intermediair wordt betaald.

Dit klinkt wellicht efficiënt, maar kost klanten vaak veel tijd én blijkt zelden een recept voor lange termijn succes. Om wel de ‘match made in heaven’ te vinden, schieten wij niet zomaar vacatures de ruimte in en hebben wij een veel uitgebreider proces.

Stap 1: Vraag en kick-off

Wanneer er een vacature bij ons landt, gaan we niet direct op zoek naar een kandidaat. Waarom niet? Je vindt pas wat je wilt, als je goed weet wat je zoekt. Daarom investeren wij graag meer tijd om samen boven water te halen waar je echt naar op zoek bent. Vervolgens initiëren we een kick-off. Zo komen we tot een complete profielschets die niet alleen het probleem oplost, maar ook echt past bij het team en de cultuur van het bedrijf.

Ook in ons matchingsproces gaan we niet over één nacht ijs en gooien we niet zomaar een kandidaat over de schutting. Komen we een profiel tegen dat op papier past bij de vacature, dan volgen meerdere online en offline gesprekken met de kandidaat.

Stap 2: Vinden van de juiste match

Ook in ons matchingsproces gaan we niet over één nacht ijs en gooien we niet zomaar een kandidaat over de schutting. Komen we een profiel tegen dat op papier past bij de vacature, dan volgen meerdere online en offline gesprekken met de kandidaat.

Stap 3: Het BrightVoorstel

Wanneer wij samen met de kandidaat zeker zijn van een geschikte match, sturen wij ons BrightVoorstel. Hier gaan wij dieper in op de persoon en de match met de vacature en organisatie.

Volgt er op basis van het voorstel een of meerdere gesprekken, dan zetten wij met plezier een stap terug om iedereen de ruimte te geven om te onderzoeken of er een match is.

Stap 4: Aanbod en champagne

Is er na de gesprekken ook sprake van een ‘ready for take-off’, dan is het moment aangebroken om de kandidaat een aanbod te doen. Wij doen als BrightSourcing weer een stap naar voren en bespreken het aanbod met de kandidaat. Wordt het aanbod aangenomen, zorgen wij voor champagne!

Fee en nazorg

Wij werken op basis van no-cure-no-pay. We zijn van mening dat iemand zichzelf binnen een jaar terugverdient en stemmen onze fee hierop af. Start de inzet, start de fee. Stopt de inzet, stopt de fee.

Zijn we er dan? Nog niet. BrightSourcing stapt niet weg wanneer de cheque verzilverd is. Een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf is het aangaan van een langetermijnrelatie op basis van tevredenheid. Daarom leveren we ook nazorg op maat.

Onze Space Agents

Interesse?

Wil jij ook bij, met of voor ons werken, dan kan dat!
We hebben altijd leuke vacatures van klanten en zoeken soms versterking van ons eigen groeiende team. Klinkt dit goed? Klik dan even door voor ons actuele aanbod.

Bekijk alle opdrachten