BrightSelection

Werving en selectie is bij veel bedrijven een standaard proces. De vacature gaat naar kandidaten, een selectie van mogelijke matches wordt bij de opdrachtgever neergelegd, één kandidaat krijgt de baan en de intermediair wordt betaald.

Dit klinkt misschien efficiënt, maar uit onze ervaring blijkt dat dit klanten juist veel tijd kost én zelden een recept blijkt voor lange termijn succes. Om wel de match made in heaven te vinden, schieten wij niet zomaar vacatures de ruimte in en kiezen wij voor een uitgebreider proces.

Stap 1: Vraag & Kick-off

Wanneer er een vacature op ons bureaublad landt, gaan we niet direct op zoek naar een kandidaat. Waarom niet? Je vindt pas wat je wilt, als je goed weet wat je zoekt. We gaan om de tafel en vragen door: wat is het probleem, hoe is deze vacature ontstaan, welke skills passen daarbij en welke persoonlijkheid kan dit oplossen vanuit expertise en ervaring.

Daarmee zijn we er nog niet. We initiëren ook graag een kick-off op de werkvloer. We vragen waarom mensen zo graag bij jou werken, wat ze zoeken in een nieuwe collega, wat ze fijn vinden in hun baan en wie er goed in het team zou passen. Zo komen we tot een echt complete profielschets die niet alleen het probleem oplost, maar ook echt past bij het team en de cultuur van het bedrijf. Deze uitgebreide set aan richtlijnen zorgen voor een complete profielschets waarmee we gericht op zoek gaan.

Stap 2: Zoeken van de juiste match

Ook in ons matchingsproces gaan we niet over één nacht ijs. Komen we een CV tegen dat op papier past bij de vacature, gaan we eerst online met de kandidaat in gesprek. Voelt dat goed en klopt de energie van de persoon bij wat de klant nodig heeft, kiezen we voor een tweede gesprek – bij voorkeur – offline. Daarin nemen we samen de vacature volledig en grondig door en investeren we als nodig nog in een derde gesprek of assessment.

Stap 3: Het BrightVoorstel

Het BrightVoorstel is nu compleet. Het geeft alle uitleg over de kandidaat – op het gebied van skills en persoonlijkheid en ervaring – dat je nodig hebt. Daarnaast delen we ook onze motivatie en de arbeidsvoorwaarden, zodat je een goede afweging kunt maken. Wil je in gesprek, dan zetten wij met plezier een stap terug om jou de ruimte te geven om te onderzoeken of onze match ook de juiste match voor jou is.

Stap 4: Champagne en nazorg

Is er in real life ook sprake van een ‘ready for take—off’, dan is het moment aangebroken om de kandidaat een aanbod te doen. Wij doen als BrightSourcing weer een stap naar voren en bespreken het aanbod met de kandidaat. Wordt het aanbod aangenomen, zorgen wij voor champagne!

Zijn we er dan? Nog niet. BrightSourcing stapt niet weg wanneer de cheque verzilverd is. Een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf is het aangaan van een langetermijnrelatie op basis van tevredenheid. Daarom bellen we na de eerste week met de kandidaat en komen we in de eerste maand op kantoor om zowel met jou als klant als met de kandidaat te overleggen over hoe het gaat. Gaat dat goed, dan blijven we aan de zijlijn actief en bereikbaar.

Fee

Is de match er, dan berekenen we onze fee van 27% over het brutosalaris (incl. vakantiegeld en evt. 13e maand). Dit delen we door 12 maanden en hieruit verschijnt het maandbedrag dat we factureren zolang de kandidaat werkt. Start de inzet, start de fee. Stopt de inzet, stopt de fee. Op die manier is jouw succes ons succes en delen we samen mee in het lange termijn succes. Geen quick win dus voor ons met die grote investering aan de voorkant, maar wel met een transparant proces en vertrouwen in de lange termijn.

Onze Space Agents